Bæredygtige legepladser

Bæredygtige legepladser

Pas på miljøet med PlanLeg

Grøn legeplads med genbrugsmaterialer & minimal miljøpåvirkning

Hos PlanLeg ønsker vi, at børns glade latter skal give genlyd i et rent, grønt miljø, både nu og i de næste mange tusinde år.

Derfor bruger vi det, der er bedst for de yngste og det naturlige miljø.
Ved at bruge genbrugsmaterialer er vi med til at reducere forbrænding og opbevaring af plastaffald, og vi støtter også udviklingen af nye
teknologier til deres forarbejdning.

Udover genbrugsmaterialer, bruger vi også andre materialer med fokus på miljøet. Vi bruger leverandører med høje standarder, certificeringer og leverandører hvis produktion og produktudvikling rettes mod økologi. Der bliver produceret primært i træ, som skoves i områder med kontrolleret skovdrift. Træsorterne er specielt udvalgt til brug til legepladser og kan anvendes uden giftig imprægnering: Cedertræ fra Britisk Colombia, Topwood (Picea Abies) der kommer fra Nordsverige og derfor kun vokser 3-4 måneder om året, samt Robinie (Robinia Pseudoaccacia ) til naturlegeredskaber og delvis lærk.

Produktionsmetoder tilpasses, således at miljøpåvirkningen minimeres mest muligt, fx anvendes der ved farvning af produkterne vandbaserede farver og lakker. I produktionen sorteres affald til genbrug, f.eks. går trærester til opvarmning, ligesom pap genbruges næsten 100%.

Vi bruger også FSC certificering.

PlanLegs produkter påvirker ikke miljøet negativt i den periode hvor produkterne anvendes, og de kan nedtages efter brug, genanvendes eller bortskaffes uden påvirkning af miljøet.

Denne produkt kategori med “bæredygtige legepladser” præsenteres produkter, som er produceret med minimal miljøpåvirkning.

  • Komposit stolper er lavet af 100 % genanvendt forbrugsaffald, primært tøj.
  • Grønne HDPE-paneler er lavet af 100 % genanvendt havaffald såsom fiskenet og liner.
  • Krydsfinerplatforme er skridsikre, vandtætte krydsfiner, belagt med en varmpresset fenolfilm med et honeycomb-overfladepræg. Det er PFEC-certificeret.
  • HPL paneler: HPL plader er modstandsdygtige over for kemiske og biologiske faktorer, UV-stråler og svingende vejrforhold. Det er PFEC-certificeret.
  • Træstolper: Træet høstes fra skove, der forvaltes i overensstemmelse med principperne for bæredygtig udvikling.
  • Robinia træ: Acacia Robinia træ indeholder naturlige olier, der beskytter træet, så vi bruger dem i deres naturlige form.

Viser 1–100 af 117 resultater