Karruseller

Karruseller

Karruseller

Karruseller til legepladser kommer i forskellige størrelser, materialer og designs for at passe til forskellige aldre og præferencer. Målgruppe er primært børn fra 3 til 12 år. De er populære på legepladser, da de giver børn mulighed for at nyde en sjov og bevægelig aktivitet, samtidig med at de udvikler motoriske færdigheder og styrker sociale interaktioner. Der forskellige typer der er populære: traditionelle, dem med sæder, dreje-karruseller og spinning discs.

En karrusel er først og fremmest et redskab der udfordrer vestibulær sansen. Barnets evne til at håndtere og udfordrer sin vestibulær sans er forskelligt fra barn til barn. Hvor længe tør jeg dreje rundt? Hvor meget tør jeg bevæge mig når karrusel er standset og så videre. Vestibulær sansen er en af de vigtigste faktorer for vores evne til at holde balancen.
Det giver børnene et kick at få fornemmelse af at det hele dreje rundt, måske endda løbe lidt og vælte. For nogle børn er det en udfordring med spænding at man ikke kan kontrollere sine bevægelser, for andre er det meget grænseoverskridende.

Til læreren

Karrusellen giver eleverne en opmærksomhedsforstyrrelse og derved kan eleverne udfordres i at forholde sig til flere elementer på samme tid. Nogle elever vil opleve at blive mere/mindre rundtosset hvis de fokuserer på noget fagligt undervejs.

Inspiration: Matematik om bord

Lad to børn snurre rundt i karrusellen. Stil et regnestykke der passer til elevernes niveau (eks. Hvad er 3×5). Når karrusellen stopper, skal eleverne løbe hen og stille sig på det rigtige svar. Enten nogle tal I ligger ud i skolegården eller hvis der er malet 100 tal i gården (som der er mange steder)

Bom: Hvad sker der med den klassiske bom-leg (1-2-bom-4-5-bom osv) mens man drejer rundt.

Til pædagogen

Det er de færreste børn, der synes det er sjovt at dreje alene, ofte er det i samspillet med andre børn det sjove, det skøre og det magiske sker. Så hvis du vil arbejde med de sociale kompetencer for en børnegruppe, kan en karrusel være en oplagt valg af redskab. Når flere børn er på karrusellen samtidig, opstår der nye ideer. En karrusel af denne type og størrelse vil typisk være med til at hæve arrousal niveauet.

Inspiration:

  • Når karrusellen stopper, skal I løbe over til XX og give ham et kram
  • Når karrusellen stopper, skal I løbe over og sparke til fodbolden.
  • Legen ” alle mine kyllinger kom hjem”, men hvor ræven starter på karrusellen

Viser alle 19 resultater