Tarzanbaner

Tarzanbaner

Tarzanbaner til legepladser

En tarzanbane, er en fælles betegnelse for en række forskellige elementer og komponenter som er sat sammen til en forhindringsbane. En Tarzan-bane giver børnene mulighed for at arbejde med balance, koordination, smidighed og styrke alt afhængig af sammensætning og indhold. Tarzanbaner kan sammensættes helt efter jeres ønsker og behov.

Tarzanbaner og balancebaner er fantastiske til at udfordre børns koordination, balance og styrke på legepladser. Her er nogle detaljer at overveje: materialer, design, sikkerhed, aldersgruppe, frihøjde.

Både tarzanbaner og balancebaner tilføjer en sjov og udfordrende dimension til legepladsen og giver børnene mulighed for at udvikle deres fysiske færdigheder på en sikker måde.

Til læreren: 

Tarzanbanen er oplagt til at arbejde med `den alsidige idrætsudøvelse´ samt `krop, træning og trivsel`. Brug Tarzanbanen til at indgå i dialog med eleverne om hvad der sker i kroppen, ved udøvelse af fysisk aktivitet eller idræt. Inspiration: Placer forskellige tal rundt på banen og bed eleverne om at hente de tal der hører til 3-tabellen?, primtal, brøker eller lignende. Lad nogle af forhindringer være ”huller” man ikke må betræde så eleverne udfordres mere.

Til pædagogen:

En tarzanbane er et redskab til at arbejde med kompetencen: krop og bevægelse. Børnene arbejder med de primære sanser, muskel-led sansen, følesansen og vestibulær sansen. De Primære sanser er afgørende for barnets evne til at holde balancen, koordinere bevægelser og kendskabet til egen krop. Alt sammen med til at påvirke barnets selvtillid og selvværd.

Inspiration:

  • Kan man gå igennem tarzanbanen med andre grundbevægelser (kravle?, løbe?, hinke?, hoppe?)
  • Prøv at gå baglæns?, bind for øjnene? Baglæns med bind for øjnene?
  • Placer forhindringer på banen, for at gøre det sværere.
  • Placer nogle kort med en farve på hver side, som barnet skal forsøge at vende undervejs.
  • Prøv at lave en fagtesans, mens I står på tarzanbanen. Hvad gør det ved fagtesansen?

Viser alle 53 resultater