Rutsjebaner

Rutsjebaner

Rutsjebaner

Rutsjebaner er en af de mest populære og elskede legeredskaber. Når du vælger en rutsjebane til en legeplads, er der flere faktorer, du bør overveje. Størrelse og længde: Rutsjebaner kommer i forskellige størrelser og længder. Overvej den tilgængelige plads på legepladsen og mål, hvor meget plads du har til rutsjebanen. Vælg en længde, der passer til aldersgruppen og færdighedsniveauet for de børn, der vil bruge den. Materiale: De kan være lavet af plastik, metal eller træ. Plastik og metal er typisk de mest holdbare og vedligeholdelsesvenlige muligheder. Sikkerhed: Sikkerhed er afgørende, når det kommer til rutsjebaner. Sørg for, at rutsjebanen opfylder relevante sikkerhedsstandarder og har sikkerhedsforanstaltninger som skridsikre trin og en solid, stabil base.

Når du har valgt den rigtige rutsjebane, vil den tilføje en sjov og spændende dimension til legepladsen, hvor børn kan glide og lege i timevis.

Til læreren:

En rutsjebanen kan anvendes til arbejdet med de nye forenklede fælles mål i eksempelvis, Dansk om Fremstilling. Toppen kan anvendes som platform til fremvisning eller præsentation for klassen. Det giver en form for scene, hvor eleverne bliver tvunget til at snakke højt og tydeligt.

Inspiration

  • Beregn hastigheden på når en eller flere elever rutsjer på samme tid
  • Fremstilling af teater eller anden fremvisning.

Til pædagogen:

En rutsjebane, giver dig som pædagog et redskab til at arbejde med den risikofyldte leg, hvor du kan arbejde med barnets personlige kompetencer og kendskab til egne grænser. Alle børn har forskellige grænser og tilgange til ny læring. Nogle børn vil opleve det som skræmmende og overvældende. Andre børn vil have mere mod på nye udfordringer. Som fagperson, er det vigtigt du respekterer og møder børnene hvor de er.
Hvis man vælger en dobbeltrutsjebane, vil man kunne arbejde med børnenes sociale kompetencer. Her vil flere børn rutsje på samme tid, hvilket kan gavne de børn der ser det som en stor udfordring.

Inspiration

  • Rutsjebanen kan være brandstangen på brandstationen.
  • Trille bolde op/eller ned, evt. hvor man kan få point alt efter hvor man lander på toppen på en tegnet skydeskive med kridt.

 

Viser alle 41 resultater