Gynger og gyngestativer

Gynger og gyngestativer

Gynger og gyngestativer

Gynger er en af de mest ikoniske og elskede dele af enhver legeplads. De tilføjer en sjov og spændende dimension til børnenes leg, samtidig med at de udvikler deres balance, koordination og muskelstyrke. Hvis du for nyligt har siddet på en gynge, vil du vide at det er din Core-muskulatur der arbejder. Det vil sige både de muskler du har i mave- og rygregionen. Når du gynger giver det et sus i maven, du får rimelig meget fart på over kort distance. Fart er et af elementerne I den risikofyldte leg, som har mange positive egenskaber som glæde, spænding, overvinde grænser, puls osv.

Vi leverer gynger og gyngestativer til legeplads både i træ og stål. Vores klassiske gyngestativer er lavet i stilrent design i træ kombineret med stål. Gyngestativer i 100 % naturtræ er den hyggelige løsning med skæve stolper. Gyngestativer i stål udmærker sig ved lang levetid og lav vedligehold.

Til læreren

– Beregn farten på gyngen – Kan man finde alternative måder at gynge på, ligge på maven, ligge på ryggen, sidelæns osv.

Til pædagogen

Det er vigtigt at børnene selv får lov at mærke egne grænser frem for en pædagog der sætter grænsen for dem. På den led lærer børnene på egen krop hvor deres egen grænse er, hvilket respekteres meget mere. Derudover er der en del teknik ved at gynge, som skal læres og øves. Ved hjælp af gyngestativer kan man stimulere kompetencen: Krop og bevægelse. Det skal selvfølgelig være sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Inspiration: -Prøv at sætte noget foran man skal ramme med sine fødder, et stykke pap, papir eller lignende. -Det kan også være dig selv (husk at rykke dig så du ikke bliver ramt).

Viser alle 73 resultater