Vipper og vippedyr

Vipper og vippedyr

Vipper og vippedyr

Vipper og vippedyr er populære og sjove legeredskaber, der tilbyder børn mulighed for at udforske balance og samarbejde.

Et balancedyr er et simpelt redskab med en eller flere fjedre under en overfladen. Overfladen kan være formet som et dyr, man kan sidde indeni, et dyr man kan sidde ovenpå eller en plan flade. Alle de skulpturer der ses under legeskulpturer kan implementeres i balancedyrene. Når der er placeret en fjeder under er de oplagte til de yngste vuggestue børn, som får lidt passiv stimuli af vestibulær sansen som er en vigtig årsag til udvikling af en god balance. Er der flere fjedre under, skal der lidt flere kræfter til at få den i bevægelse hvilket helt naturligt appellere mere til at flere børn skal bruge vippe til legeplads samtidig. Her vil balancen udfordres mere i kraft af at der kommer flere uventede bevægelser, kroppen skal reagere på.

Når du har valgt de rigtige vipper til legepladsen, vil de tilføje en sjov og spændende dimension til børnenes leg og aktivitet.

Til pædagogen

Et vippe/balancedyr er et supplement til arbejdet med barnets primære sanser: muskel-led sansen, følesansen og ikke mindst vestibulær sansen. Det kan være en tryg base at starte ud med for et barn der lige er startet i vuggestue eller dagpleje. Herfra vil barnet kunne være en del af de aktiviteter der ellers sker på legepladsen gennem observation. Se vores balancedyr og vipper til børn her.

Viser alle 71 resultater